×

FLEX märkä-/kuivaimurit ja imureiden luokitukset

Pölyntorjunnan valvontakriteerit muuttuvat – AVI:n uusimpien määräysten mukaiset H-luokan imurit sekä alipaineistajat H&H:lta! Katso lisää aiheesta täältä!

FLEX tuotevalikoimasta löytyy laajavalikoima märkä-/kuivaimureita niin rakennustyömaalle kuin pienempään siivoukseen. Saatavilla on perinteisiä sähkökäyttöisiä sekä akkukäyttöisiä imureita erilaisiin käyttökohteisiin. Imurit on jaettu kolmeen eri käyttöluokkaan L, M ja H. Pölyluokat antavat tietoa kunkin pölyn haitallisuudesta ja helpottavat kulloiseenkin käyttökohteeseen sopivan imurin valinnassa. Pölytön ja puhdas työympäristö takaa terveellisen ja turvallisen työnteon. Uusi VCE-imurisukupolvi vakuuttaa teknisellä ylivoimaisuudellaan, selvästi vähäisemmällä käyttöäänellään ja vankalla, kompaktilla rakenteellaan, joka antaa enemmän vakautta ja helpottaa käsittelyä. Imurit soveltuvat käytettäviksi rakennustyömaalla, verstaassa ja teollisuudessa ja ovat helppoja käsitellä.



Imureita, joita voidaan kutsua teollisuusimureiksi, ovat pölynimureita, jotka on suunniteltu erityisesti rakennustyömaiden, verstaiden ja teollisuuden tarpeisiin. Näillä toimialoilla pölynimureiden on pystyttävä poistamaan hyvin erilaisia pölyjä ja haitta-aineita sekä paljon suurempia määriä likaa kuin mitä tavallisessa kotitaloudessa esiintyy. Lisäksi imureiden tehtävänä on suojella käyttäjän terveyttä.

Imurit tai teollisuusimurit eroavat kotitalouksien pölynimureista olennaisesti käyttökohteen mukaisella rakenteellaan, erityisellä suodattimellaan ja erilaisilla turva- ja lisätoiminnoillaan, jotka helpottavat pölynpoistoa manuaalisten töiden ja valmistusprosessien aikana.

L-luokan imurin ero M- ja H-luokan imureihin on helppo havaita koneen sivussa olevasta mallimerkintä tarrasta, sekä koneen käyttöpaneelista. Vasemman puoleinen imuri on L-luokan imuri ja oikeanpuoleinen on M/H luokan imuri.

Imureissa on helposti vaihdettavissa oleva suodatin. Suodattimen tehtävänä on huolehtia siitä, että hiukkaset jäävät siihen eivätkä pääse takaisin ympäristöön. Imureiden ja teollisuusimureiden tukkeutumisen ja imutehon heikkenemisen estämiseksi ne on varustettu suodattimenpuhdistusjärjestelmällä. Tämä voi olla manuaalinen tai täysautomaattinen. Säännöllinen suodattimen puhdistus ja vaihto takaa koneen optimaalisen toimivuuden ja pitkän käyttöiän. Imurin suodattimen huoltaminen sekä vaihtaminen on tärkeää sillä tällöin imurin imuteho säilyy optimaalisena ja pölyn poisto toimii normaalisti.

Useimmissa tapauksissa imuri imee pois ympäristöstä kiintoainekset. Suurin osa näistä on pölyä, puulastuja, metallilastuja ja muovihiukkasia. Monet teollisuusimureista ovat niin kutsuttuja märkä- ja kuivaimureita. Niissä on lisätoiminto, jolla voidaan poistaa nesteitä, kuten vettä. Tätä varten on useimmiten poistettava tai vaihdettava suodatin.

Imurin suodatin on helppo ja nopea vaihtaa avattavan kannen ansiosta. Tuloilman suodatin sijaitsee koneen sivussa ja on hyvä vaihtaa tarvittaessa.

Sähköjohto on helposti kiinnitettävissä koneeseen kuljetuksen ajaksi. Imuri on helppo ja nopea ottaa käyttöön kun letkut ja johdot saa helposti järjestykseen.


UKK

Kumpi pölyluokka on parempi – M vai L?

Sitä, mikä pölyluokka on paras, on vaikea määritellä. Käytettävä pölyluokka riippuu aina työympäristöstä ja siitä, mitä pölyjä imulaitteella halutaan poistaa. Kodin pölylle ja kipsille riittää pölyluokka L, mutta esimerkiksi mineraalipölylle tarvitaan pölyluokka M. Pölyluokka M suodattaa paremmin ja tehokkaammin pölyä ja voi olla joissain tapauksissa parempi vaihtoehto imuriksi.

Minkä pölyluokan tarvitsee harrastelijanikkari?

Myös harrastelijanikkarin tulee määrittää, minkälaisten töiden yhteydessä työpisteessä tulee poistaa pölyä. Tavallisesti talon rakennus- ja muutostöissä riittää imulaitteen pölyluokaksi L. Jos harrastelijanikkari työskentelee paljon mineraaleja käyttäen, pölyluokaksi tulee valita luokka M. Harrastelijanikkarit tarvitsevat harvoin pölyluokkaa H, koska pöly, joka määritellään tähän luokkaan, voi merkitä huomattavaa terveysvaaraa.

Minkä pölyluokan tarvitsee ammattilainen?

Alan ammattiliitto vaatii yleisesti ottaen rakennustyömailla pölyluokkaa M. Erityisissä töissä, kuten homeeseen tai asbestiin liittyvissä saneeraustöissä, on käytettävä pölyluokan H imureita tai pölyluokan H imureita, jolla on asbestilupa (a). Asbestisaneeraus- ja vastaavat työt saa yleisesti ottaen suorittaa ainoastaan alan ammattilainen, joka on saanut erikoiskoulutuksen.

Mihin pölyluokkaan kuuluu puupöly?

Puupöly kuuluu kohtalaisen vaarallisiin aineisiin, joten se määritellään pölyluokkaan M.

Minkä pölyluokan tarvitsee ammattilainen?

Alan ammattiliitto vaatii yleisesti ottaen rakennustyömailla pölyluokkaa M. Erityisissä töissä, kuten homeeseen tai asbestiin liittyvissä saneeraustöissä, on käytettävä pölyluokan H imulaitetta tai pölyluokan H imulaitetta, jolla on asbestilupa (a). Asbestisaneeraus- ja vastaavat työt saa yleisesti ottaen suorittaa ainoastaan alan ammattilainen, joka on saanut erikoiskoulutuksen.

 


Uusimmat

Miten ilmanpuhdistin ja alipaineistaja helpottavat työmaan pölyntorjuntaa?

Rakennustyömailla kohdataan jatkuvasti tarve hallita pölyä, jota syntyy esim. hionnasta, kuiva-aineiden sekoittamisesta ja muista työvaiheista. Pölyntorjunta on tärkeää terveysriskien, turvallisuuden ja työolosuhteiden parantamiseksi. Monitoimi-ilmanpuhdistin, joka on ilmanpuhdistimen ja alipaineistajan yhdistelmä, tarjoaa tehokkaan ratkaisun ilman puhdistamiseen ja hallintaan rakennustyömailla. Ilman puhdistaminen rakennustyömailla ja haastavissa kohteissa Usein laajoissa rakennus- ja saneerauskohteissa, joissa tilavuus on suuri, ja osastointi […]

H&H Black Week 2023

H&H Tuonnin Black Week alkaa – tarjoukset voimassa siis koko viikon! (17.11.-24.11.) Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältäsi

FLEX Metallintyöstö

FLEX tuotevalikoima ammattimaiseen metallintyöstöön.

Alligo koulutusmessut

Osallistuimme Alligo Tools Finland koulutuspäiviin 11-12.2.2023. Esittelyssä H&H:n ja ESSVE:n kiinnikevalikoimat.

H&H Tuonnin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme: Saat ensimmäisenä edut ja uutiset sähköpostiisi!

 

 

H&H Tuonti Oy

Lanttikatu 1, 02770 Espoo – FIN
Puh. 09 5259 030

Paiturinpolku 1 J, 90440 Kempele- FIN
Puh. 050 414 1504

Copyright © 2024 H&H Tuonti Oy
Yhteystiedot Tilaa uutiskirje