×

Etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää ja autamme sopivan tuotteen valinnassa.

09 5259 030 (Espoo)
050 4141 504 (Oulu)

Tai voit myös etsiä tästä lähimmän jälleenmyyjäsi.

Jälleenmyyjähaku

Teollisuusimuri

FLEX tarjoaa laajan valikoiman märkä-/ kuivaimureita ammattikäyttöön. FLEX teollisuusimurit ovat monipuolisia ja näin ollen soveltuvat moneen eri käyttökohteeseen. Olipa kyseessä sitten saneerauskohde tai puun työstö, kaikesta muodostuu pölyä ja likaa. Teollisuusimureiden luokituksista ja näiden eroavaisuuksista voit lukea lisää tämän sivun alaosasta.

Kysy lisää teollisuusimureista

Näytetään kaikki 11 tulosta

Teollisuusimurien käyttökohteet ja pölysuojaluokat

Käyttökohteesta riippuen pölyjen koostumus ja niiden haitallisuus ympäristölle ja ihmisille ovat erilaisia. Teollisuusimurit jaetaan kolmeen eri pölyluokkaan riippuen kohteesta syntyvästä pölystä. Pölyluokat antavat tietoa siitä kuinka hyvin teollisuusimuri pystyy suodattamaan haitallista pölyä ympäristöstä. FLEX imurien pölyluokat ovat L, M ja H.

Pölyluokka L

Pölyluokka L merkitsee hieman vaarallista pölyä. Näitä ovat mm. kodin pöly ja esimerkiksi rakennusten puhdistamisessa muodostuvat pölyt kuten hiekka, kalkki ja kipsi. Niiden raja-arvot (AGW) ovat > 1 mg/m³. Raja-arvo ilmoittaa, mihin pitoisuuteen saakka tietyllä aineella ei odoteta olevan akuutteja tai kroonisia haittavaikutuksia terveyteen. Suodattimen suurin sallittu läpäisyaste on tässä pölyluokassa alle 1 % eikä sen hävittämiselle ole säädetty erillisiä määräyksiä.

Pölyluokka M

Pölyluokka M merkitsee kohtalaisen vaarallisia pölyjä. Niihin sisältyvät puu- ja metallipölyt, lakkahiukkaset, muovipölyt, lasikuitu- ja nokihiukkaset. Niiden raja-arvot ovat > 0,1 mg/m³. Näiden teollisuusimureiden läpäisyaste on alle 0,1 %. Hävittäminen on suoritettava niin ettei pölyä pääse ympäristöön.

Pölyluokka H

Pölyluokka H merkitsee erittäin vaarallisia aineita. Nämä aineet sijoittuvat riskiasteikon yläpäähän ja niihin lasketaan voimakkaasti terveydelle vaaralliset ja syöpää aiheuttavat pölyt kuten homepöly, mineraalikuidut, lyijy ja asbesti. Niitä syntyy mm. lämmityslaitteiden valmistuksessa ja asbestisaneerauksessa. Pölyluokka H on sallittu aineille, joiden työpaikkakohtaiset raja-arvot ovat < 0,1 mg/m³ ja suurin läpäisyaste alle 0,005 %.

Suodatinjärjestelmä

Teollisuusimurin suodatinjärjestelmä suodattaa kaiken pölyn – myös terveydelle vaaralliset hiukkaset. Työmaa- ja teollisuusimurit eivät suodata pelkästään kuivapölyä, vaan FLEX imurit soveltuvat myös märkäimuun. Suodattimen tukkeutuessa teollisuusimuri ravistaa sen automaattisesti puhtaaksi ilman että työ keskeytyy. Imurin teho säilyy koko ajan tasaisena eikä suodattimen puhdistukseen kulu kallista työaikaa!

 1. Tasosuodatin*
  Litteä suodatin, joka ei ulotu säiliöön (toisin kuin patruunamallinen suodatin). Säiliön tilavuus voidaan hyödyntää täysin ja suodatin säilyy myös märkäimuroinnissa kuivana.
 1. Suodattimen puhdistus
  Automaattinen, pääsuodattimen määrävälein tapahtuva puhdistus takaa pysyvän imutehon ja suodattimen pidemmän käyttöiän verrattuna suodattimen manuaaliseen puhdistukseen. */**
 1. Runko
  Iskunkestävä, kierrätettävästä muovista valmistettu muovirunko on vahva ja kevyt, helppo puhdistaa. Runko ei myöskään ruostu.
 1. Tarvikkeet kulkevat mukana
  Tarvikkeilla on omat säilytyspaikkansa säiliön rungossa.
 1. Käyttömoottori toimii ohivirtausperiaatteella
  Imuilma ja moottorin jäähdytysilma johdetaan kahteen osaan. Likaista imuilmaa ei johdeta moottoriin. Tämä ratkaisu suojaa moottoria ja parantaa imutehoa.
 1. Pistoke automaattisella virran katkaisutoiminnolla
  Työkalun liittäminen automaattista imua varten. Imuri käynnistyy, kun työkalu käynnistetään ja imuri sammuu 15 sekuntia sen jälkeen, kun työkalu on sammutettu.*
 1. Vahvistetut pölypussit
  Kestävät myös teräväkulmaisia partikkeleita.
 1. Kevyesti kulkeva imuri
  Kaksi suurta pyörää ja kaksi pientä tuplapyörää, joissa on jarru.
 1. Moottorin melua eristävä kotelointi*
  Imuturbiini on koteloitu niin että imurin aiheuttama melu on hyvin alhainen.
 1. Teollisuusimurit – Luokitus L
  Pölyn MAK arvot > 1 mg/m3
 1. Teollisuusimurit – Luokitus M
  Pölyn MAK arvot > 0,1 mg/m3
  (mineraalipöly, puupöly, myös pyökki ja tammi)
 1. Teollisuusimurit – Luokitus H
  Pölyn AGW- arvot < 0,1 mg/m3
  (syöpää aiheuttavaa pölyä, pöly sisältää taudinaiheuttajia)

Määräykset teollisuusimureista

Kun rakennusmateriaaleja työstetään, niistä nousee mineraalipölyjä (hionta, leikkaus, poraus). Tämä vuoksi esimerkiksi betonin, kiven, muurausten ja kipsin kanssa työskentelyä varten on määrätty M-imuriluokan laitteet. Em. materiaaleissa oleva kvartsihiekka on syynä tähän luokitukseen.

** paitsi VC 35 L M

Kaipaatko apua oikeiden tuotteiden valinnassa?

Ota yhteyttä teollisuusimureista

H&H Tuonnin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme: Saat ensimmäisenä edut ja uutiset sähköpostiisi!

 

 

Copyright © 2023 H&H Tuonti Oy
Yhteystiedot Tilaa uutiskirje