×

Etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää ja autamme sopivan tuotteen valinnassa.

09 5259 030 (Espoo)
050 4141 504 (Oulu)

Tai voit myös etsiä tästä lähimmän jälleenmyyjäsi.

Jälleenmyyjähaku

Teollisuusimurit - Märkä- /kuivaimurit

FLEX tarjoaa laajan valikoiman märkä- /kuivaimureita ammattikäyttöön. FLEX teollisuusimurit ovat monipuolisia ja näin ollen soveltuvat moneen eri käyttökohteeseen. Olipa kyseessä sitten saneerauskohde tai puun työstö, kaikesta muodostuu pölyä ja likaa. Märkä- /kuivaimureiden luokituksista ja näiden eroavaisuuksista voit lukea lisää tämän sivun alaosasta.

Kysy lisää teollisuusimureista

Näytetään kaikki 11 tulosta

Märkä- /kuivaimureiden käyttökohteet

Märkä- /kuivaimurit, tunnetaan myös nimellä rakennusimurit tai työmaaimurit ja ovat välttämättömiä monenlaisissa työympäristöissä, joissa tarvitaan tehokasta ja kestävää imuria. Ne ovat suunniteltu raskaiden materiaalien, kuten betonipölyn, puujätteiden, metallipölyn sekä muiden haitallisten pölyjen ja lastujen imurointiin.

Rakennusteollisuudessa imurit ovat olennainen osa siivousta ja työturvallisuutta; ne auttavat pitämään työmaat puhtaina ja edesauttavat turvallisemman hengitysilman ylläpitämistä erityisesti pölyisissä sisätiloissa. Teollisuudessa, kuten valmistavassa teollisuudessa, puunjalostuslaitoksissa tai metallityöstöpaikoilla, työmaaimurit ovat tehokas apu prosessijätteen käsittelyssä, edistäen näin tuotannon sujuvuutta ja työturvallisuutta.

Työmaaimurit ovat luotettavia ja pitkäikäisiä ja ne pystyvät kestämään jatkuvaa käyttöä ankarien olosuhteiden keskellä, mikä tekee niistä korvaamattoman työkalun teollisuuden ja rakentamisen aloilla.

Märkä- /kuivaimureiden pölysuojaluokat eri käyttökohteissa

Pölynlaatu muuttuu käyttöympäristön mukana, ja niin muuttuvat myös terveysriskit. Pölyjen koostumus ja niiden haitallisuus ympäristölle ja ihmisille ovat erilaisia. FLEX märkä- /kuivaimurit jaetaan kolmeen eri pölyluokkaan riippuen kohteessa syntyvästä pölystä. Pölyluokat antavat tietoa siitä, kuinka hyvin märkä- /kuivaimuri pystyy suodattamaan haitallista pölyä ympäristöstä. FLEX imurien pölyluokat ovat L, M ja H. Helpommin luokituksen muistaa Low, Medium ja High sanoista, joista eri luokituksen kirjaimet tuleva ja jotka kertovat kuinka hyvin mikäkin luokka suodattaa haitallista pölyä imettävästä ilmasta. Näin oikealla pölyluokalla varmistetaan turvallinen imurointi.

Pölyluokka L – Terveydelle kohtalaisen haitallisten pölylaatujen imurointi

Pölyluokka L merkitsee hieman vaarallista pölyä. Näitä ovat mm. kodin pöly ja esimerkiksi rakennusten puhdistamisessa muodostuvat pölyt kuten hiekka, kalkki ja kipsi. Niiden raja-arvot (AGW) ovat > 1 mg/m³. Raja-arvo ilmoittaa, mihin pitoisuuteen saakka tietyllä aineella ei odoteta olevan akuutteja tai kroonisia haittavaikutuksia terveyteen. Suodattimen suurin sallittu läpäisyaste on tässä pölyluokassa alle 1 % eikä sen hävittämiselle ole säädetty erillisiä määräyksiä. Pölyluokan L FLEX imurit

Pölyluokka M – Terveydelle kohtalaisen haitallisten pölylaatujen imurointi

Pölyluokka M merkitsee kohtalaisen vaarallisia pölyjä. Niihin sisältyvät puu- ja metallipölyt, lakkahiukkaset, muovipölyt, lasikuitu- ja nokihiukkaset. Niiden raja-arvot ovat > 0,1 mg/m³. Näiden teollisuusimureiden läpäisyaste on alle 0,1 %. Hävittäminen on suoritettava niin ettei pölyä pääse ympäristöön.
Pölyluokan M FLEX imurit

Pölyluokka H – Terveydelle erittäin haitallisten pölylaatujen imurointi

Pölyluokka H merkitsee erittäin vaarallisia aineita. Nämä aineet sijoittuvat riskiasteikon yläpäähän ja niihin lasketaan voimakkaasti terveydelle vaaralliset ja syöpää aiheuttavat pölyt kuten kvartsipöly, homepöly, mineraalikuidut, lyijy ja asbesti. Niitä syntyy mm. lämmityslaitteiden valmistuksessa ja asbestisaneerauksessa. Pölyluokka H on sallittu aineille, joiden työpaikkakohtaiset raja-arvot ovat < 0,1 mg/m³ ja suurin läpäisyaste alle 0,005 %. Pölyluokan H FLEX imurit

Märkä- /kuivaimureiden suodatinjärjestelmä

Märkä- /kuivaimureiden suodatinjärjestelmä suodattaa kaiken pölyn – myös terveydelle vaaralliset hiukkaset (H). Työmaaimurit eivät suodata pelkästään kuivapölyä, vaan FLEX imurit soveltuvat myös märkäimuun. Suodattimen tukkeutuessa teollisuusimuri ravistaa sen automaattisesti puhtaaksi ilman että työ keskeytyy. Imurin teho säilyy koko ajan tasaisena eikä suodattimen puhdistukseen kulu kallista työaikaa!

FLEX-märkä- /kuivaimurien keskeiset ominaisuudet:

Tasosuodatin*

Litteä suodatin, joka ei ulotu säiliöön (toisin kuin patruunamallinen suodatin). Säiliön tilavuus voidaan hyödyntää täysin ja suodatin säilyy myös märkäimuroinnissa kuivana.

Suodattimen puhdistus

Automaattinen, pääsuodattimen määrävälein tapahtuva puhdistus takaa pysyvän imutehon ja suodattimen pidemmän käyttöiän verrattuna suodattimen manuaaliseen puhdistukseen. */**

Runko

Iskunkestävä, kierrätettävästä muovista valmistettu muovirunko on vahva ja kevyt, helppo puhdistaa. Runko ei myöskään ruostu.

Tarvikkeet kulkevat mukana

Tarvikkeilla on omat säilytyspaikkansa säiliön rungossa.

Käyttömoottori toimii ohivirtausperiaatteella

Imuilma ja moottorin jäähdytysilma johdetaan kahteen osaan. Likaista imuilmaa ei johdeta moottoriin. Tämä ratkaisu suojaa moottoria ja parantaa imutehoa.

Pistoke automaattisella virran katkaisutoiminnolla

Työkalun liittäminen automaattista imua varten. Imuri käynnistyy, kun työkalu käynnistetään ja imuri sammuu 15 sekuntia sen jälkeen, kun työkalu on sammutettu. *

Vahvistetut pölypussit

Kestävät myös teräväkulmaisia partikkeleita.

Kevyesti kulkeva imuri

Kaksi suurta pyörää ja kaksi pientä tuplapyörää, joissa on jarru.

Moottorin melua eristävä kotelointi*

Imuturbiini on koteloitu niin että imurin aiheuttama melu on hyvin alhainen.

Märkä- /kuivaimurit – Luokitus L

Pölyn raja-arvot > 1 mg/m3

Märkä- /kuivaimurit – Luokitus M

Pölyn raja-arvot arvot > 0,1 mg/m3 (mineraalipöly, puupöly, myös pyökki ja tammi)

Märkä- /kuivaimurit – Luokitus H

Pölyn raja-arvot < 0,1 mg/m3 ja näiden läpäisyaste on alle 0,1 % (syöpää aiheuttavaa pölyä, pöly sisältää taudinaiheuttajia)

Määräykset teollisuusimureista

Kun rakennusmateriaaleja työstetään, niistä nousee mineraalipölyjä (hionta, leikkaus, poraus). Tämä vuoksi esimerkiksi betonin, kiven, muurausten ja kipsin kanssa työskentelyä varten on määrätty M-imuriluokan laitteet. Em. materiaaleissa oleva kvartsihiekka on syynä tähän luokitukseen.

** paitsi VC 35 L M

Kaipaatko apua oikeiden tuotteiden valinnassa?

Ota yhteyttä teollisuusimureista

Usein kysytyt kysymykset märkä- /kuivaimureista:

Mikä on märkä- /kuivaimurin pölyluokka ja miten se vaikuttaa valintaani?
Teollisuusimureiden pölyluokat L, M ja H määrittelevät imurin kyvyn suodattaa vaarallisia pölyjä ja likaa. Pölyluokka L on tarkoitettu lievästi vaarallisille pölyille, M- luokka kohtalaisen vaarallisille ja H-luokka erittäin vaarallisille pölyille, kuten kvartsipölylle ja asbestille. Valinnassa kannattaa huomioida työympäristö sekä pölyjen koostumus ja vaarallisuus.

Voiko märkä- /kuivaimureita käyttää sekä märkään että kuivaan imurointiin?

Kyllä, monet työmaaimurit, kuten FLEXin mallit, on suunniteltu toimimaan sekä märkä- että kuivaimuroinnissa. Suodattimet ja imurit ovat rakennettu kestämään molempia käyttötapoja. Tarkista imurikohtaiset suositukset ennen märän materiaalin imemistä ohjekirjasta tai H&H Tuonnin asiakaspalvelusta.

Kuinka usein märkä- /kuivaimurin suodatin tulisi puhdistaa tai vaihtaa?

Tämä riippuu imurin mallista ja käytön tiheydestä. Automaattisen suodattimen puhdistusominaisuuden avulla imurin suodatin ravistetaan puhtaaksi automaattisesti, mikä pidentää suodattimen käyttöikää. Lue teollisuusimurin ohjeet tai ota yhteys H&H Tuontiin, jotta saat selville suodattimen puhdistus- ja vaihtovälin.

Voiko rakennusimurilla imuroida märkiä materiaaleja?

Kyllä, monet rakennusimurit on suunniteltu kuiva märkäimureiksi, joten ne kykenevät käsittelemään sekä kuivat että märät aineet, mikä tekee niistä erittäin hyödyllisiä rakennustyömailla.

Voiko työmaaimuria käyttää jatkuvasti pitkiä aikoja?

Kyllä, työmaaimurit on suunniteltu kestämään pitkäkestoista käyttöä. Moottorit ja komponentit on tehty korkealaatuisista materiaaleista, mikä mahdollistaa jatkuvan käytön ilman, että laitteen suorituskyky alenisi.

 

H&H Tuonnin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme: Saat ensimmäisenä edut ja uutiset sähköpostiisi!

 

 

H&H Tuonti Oy

Lanttikatu 1, 02770 Espoo – FIN
Puh. 09 5259 030

Paiturinpolku 1 J, 90440 Kempele- FIN
Puh. 050 414 1504

Copyright © 2024 H&H Tuonti Oy
Yhteystiedot Tilaa uutiskirje